فواید خاطره نویسی
خاطره نویسی، یکی از عام ترین و صمیمانه ترین راه ها برای انتقال حس به وسیله نوشتن است و هر کس می تواند با رعایت اصولی ساده و قواعدی محدود، به ساده ترین شکل، اتفاقات مهم زندگی خود را ثبت کند و خاطرات تلخ و شیرین زندگی همچون پیروزی ها و شکست ها، تجربیات تکرار ناشدنی، حوادث مهم و عواطف و احساسات را ماندگار کند.
شما با نوشتن خاطره ای از حوادث زندگی خود، خوشی ها و ناخوشی ها و رنج ها، حالات عاطفی و روحی، پیروزی ها و شکست ها، نوازش ها و زخم ها و …، به ثبت بهترین و گاه سخت ترین لحظات زندگی خود می پردازید و با خواندن آنها، گویی زندگی تکرار ناپذیر را دوباره تجربه می کنید.
خاطره نویسی فواید زیادی دارد که عبارتند از:
1. ثبت بهترین لحظه های زندگی به کمک خاطره نویسی
شاید برای شما پیش آمده است که به علت بی حوصلگی، فراموشی یا علل دیگر، برخی از حوادث مهم زندگی تان را ثبت نکرده اید و آنها را فقط به ذهن خود سپرده اید؛ بی خبر از این نکته که ذهن ما به سبب اطلاعات تازه ای که هر روز به آن می دهیم، به صورت خودکار برخی از اطلاعات قبلی را پاک می کند. به همین دلیل بسیاری از این حوادث تلخ و شیرین را که می تواند منشا آثار زیادی در زندگیمان باشد، از یاد می بریم. با نوشتن خاطره ها می توتن لحظه های تلخ و شیرین زندگی را ثبت کرد.
2. ثبت مسائل مهم اجتماعی برای آیندگان از طریق خاطره نویسی
خاطراتی که در هر دوره و زمان نوشته می شوند، می توانند وضعیت فرهنگی، اجتماعی و … آن دوره را تاحدی برای آیندگان روشن سازند؛ چنانکه امروزه بسیاری از مسائل و رخدادهای سال های گذشته، مانند انقلاب، جنگ و وضعیت اسیران، از روی خاطرات رزمندگان و آزادگان شناخته می شود.
3. بهره گیری از تجربه
به وسیله خاطره نویسی و خواندن خاطرات گذشته می توان از تجربیات نهفته در بطن آن استفاده کرد و آنها را در زندگی روزمره به کار گرفت. برای مثال: اگر در خاطره ای خواندیم که رزمنده ای ناآشنا با مین، به شیئی که در خاک بوده، دست زده و آن شیء منفجر شده است، دیگر هنگام بازدید از مناطق جنگی، به اشیای ناآشنا دست نمی زنیم.
4. افزایش قدرت دیدن و شنیدن
یکی دیگر از فواید خاطره نویسی، افزایش قدرت دیدن و شنیدن است. شخصی که تلاش می کند خاطره بنویسد، باید این توانایی را داشته باشد که بیشتر و دقیق تر از دیگران، ببیند و بشنود تا بتواند خاطره را به گونه ای بنویسد که مخاطب آن احساس کند که خود، در آن فضا قرار گرفته است.
5. افزایش مهارت در نوشتن
خاطره نویسی- افزون بر ویژگی های گفته شده- دارای این خاصیت فرعی نیز هست که به رشد، پیشرفت و افزایش توانایی انسان در نوشتن کمک می کند و از این نظر، خاطره نویس گامی به سوی نویسنده شدن بر می دارد.
منبع: آداب کتاب نویسی، سید حسین اسحاقی، صفحه80