روزه علی علیه السلام است
شب های ماه رمضان استٰ اغلب شما جوان هستید. وضو بگیرید. نماز بخوانید. کم حرف بزنید .کم قصه بگویید. این چیزهایی که در تلوزیون نشان می دهند برای تفریح است یا برای بچه ها. شما که روزه دارید کمتر این و آن را گوش دهید. کمی به کارهایتان برسید.
نیم ساعت یا یک ساعت بعد از نماز در سجاده بنشینید و خدا را یاد کنید. افطار که کردیدٰ بدنتان که آرام گرفتٰ به دعاییٰ به ثنایی یک دقیقه خدا را یاد کنید. با خودتان خلوت کنید. به قرآن نگاه کنید یا اینکه اصلا ساکت بنشینید. این خیلی قیمتی است. آدم افطار حقیقی را با خدا می کند. افطار حقیقی که خوردن نیست. ابعث حیاٰ آن افطار است.
نمازٰ پیامبر صلی الله علیه و آله است. روزهٰ علی علیه السلام است. افطارٰ خداست. از افطار بالاتر هم چیزی نیست. علی علیه السلام روزه است. یعنی هر که علی علیه السلام را قبول کند در دنیا کم حرف می زندٰ آلوده نمی شود. ذکر دنیا را کم می کندٰ ادعایش از بین می رود. هر که پیغمبر را نگاه کند نماز خوانده است. ذکر خدا می گویدٰ دعا می کندٰ صلوات می فرستد. همین طور می آید جلو تا خدا را ملاقات می کند و می گوید اشهدٰ خدا را دیدم. اشهد ان لا اله الا الله می گوید و بالا می رود.
حاج اسماعیل دولابی
پای این سفره بنشین
بعضی هستند که وقتی از کنار سفره رد می شوندٰ آن قدر حواسشان پرت است و متوجه جاهای دیگرند که اصلا سفره را نمی بینند. هستند کسانی که اصلا سفره ماه رمضان را نمی بینند یادشان نیست که ماه رمضانی آمد و رفت.
بعضی هستند که سفره را می بینندٰ اما به خاطر همان سرگرمی ها و اشتغالٰ وقت ندارند سر این سفره بنشینندٰ می خواهند سراغ یک سرگرمی بروندٰ کار دیگری دارندٰ دنبال دکانٰ دنبال کارٰ دنبال دنیاٰ دنبال شهواتٰ مجال این که سر این سفره بنشینند و از آن بهره ببرندٰ ندارند.
بعضی دیگر هم هستند که نه ٰ سر سفره می نشینندٰ سفره را می بینندٰ قدرش را هم می دانندٰ لیکن آدم های خیلی قانعی اندٰ به کم قناعت می کنندٰ لقمه ای برمی دارند و می روند نمی نشینند پای سفرهٰ خودشان را بهره مند و سیراب کنند و از آن چه در سفره هستٰ خود را محظوظ کنندٰ لقمه مختصری بر می دارند و می روند .
بعضی هستند که احساس بی میلی می کنندٰ یعنی اشتهایشان تحریک نمی شودٰ به خاطر این که غذای پوچ بیهوده ای را خورده اند و پای سفره ضیافتی که رنگین و جذاب و مقوی استٰ اصلا اشتها ندارند .
بعضی هم هستند که نهٰ در حد اشتها- که اشتهایشان هم زیاد است- از این سفره استفاده می کنند و واقعا سیر نمی شوندٰ چون مائدهٰ مائده معنوی است. تمتع به این مائده فضیلت استٰ چون فتوح و انفتاح و تعالی روح انسانی است.
هر چه انسان از این مائده بیشتر استفاده کندٰ روح انسان تعالی بیش تری پیدا می کند و به هدف خلقت نزدیک تر می شود. اینٰ غیر از موائد جسمانی است.
مقام معظم رهبری